zondag 7 juni 2009

Ik smock, jij smockt, wij smocken ...

Ok, laten we eerlijk zijn, hiervoor moet meisjesmama alle eer krijgen...

vorige week waren de BFF en ik bezig over hoe makkelijk en leuk het wel is om een kleedje voor een meisje te smocken. Maar aangezien er geen meisjes in dit huisje rondlopen besloot ik voor mezelf maar een 'volwassen' versie te maken.

Natuurlijk met zero naaiervaring duurde het effe voor ik er aan begon, tot ik donderdag bij meisjesmama een geweldige tutorial staan.
(ze heeft er gelijk een punt bij gekregen voor de link naar Martha Stewart, want laat die nu net my (inter-)national hero zijn!)


Het is uiteindelijk een topje geworden.



Ik was eerst een beetje bang voor dat het 'smock'effect te 'zwaar' zou overkomen aangezien mijn cupmaat niet tot de eerste drie letters van het alfabet behoort, maar dat valt redelijk mee vind ik zelf! Heb er bovenaan wel een lintje ingestoken om het iets strakker aan te trekken, anders ben ik bang dat die gaat afzakken... (waarschijnlijk niet, maar t'is een obsessie!) en onderaan afgewerkt met een biezeke...



Volgende poging zal een kleedje zijn denk ik... met of zonder mouwen... daar ben ik nog niet uit!

En maar wachten tot het warm genoeg is!

9 opmerkingen:

  1. amaai zo mooi!!!! Het staat je beeldig! Ik wil ook eentje smocken voor mezelf, en ja ook mijn cupmaat is euh nogal aan de grote kant...strapless durf ik precies niet echt! Hoeveel ruitjes smockte jij?
    Echt heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Dat smocken is echt een fijne techniek he.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil ook! Ik wil ook! Heel mooi resultaat en geweldig alternatief voor jongensmama's!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw! En speciaal voor jou wordt het komende week mooi weer ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @meisjesmama: Ik had het ook nooit gedacht dat het zo leuk zo worden :-) ik heb 10 rijtjes gedaan. en die varieerden zo ongeveer van 1 tot 1.5 cm. (ik weet het, had het moeten afmeten, maar kben nogal ongeduldig... (Het gaat dus niet tot helemaal onderaan de borst anders krijg je denk ik wel een te zware boezem).

    @prutsen: had nooit gedacht dat zoiets simpel zo leuk kon worden

    @Manou: hihihihhi, als je ook wil, gewoon bij meisjesmama eens gaan kijken hoe het moet. Ik kan je verzekeren dat er niks moeilijk aan is. (hihihi jongensmama's ;-) had em eerst niet door ;-) )

    @knofje: dank u, dank u, dat had u niet hoeven doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. prachtig gedaan!
    Staat je erg goed (o;
    ik denk dat ik zo iets van mijn zusje heb gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. het staat je goed!! Wil 't ook zo graag, maar zonder bandjes durf 'k niet... goed gezien inderdaad om het niet tot onder de borst te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben ook in de smock gevlogen, voor Nini (3 jaar) en je hebt inderdaad snel resultaat met weinig moeite! Hm, misschien mezelf ook eens verwennen met een nieuw smok-jurkje?

    BeantwoordenVerwijderen